Diseminare Spania

Proiectul Erasmus+, cu titlul Pregătire practică în domeniul economiei reale europene, o experiență extraordinară pentru cel de-al doilea grup de elevi de clasa a XI-a ai Liceului Tehnologic ”Axiopolis” Cernavodă, specializarea operator tehnica de calcul, plecat într-un stagiu de pregătire practică de trei săptămâni în Granada, Spania. Cei 16 elevi, însoțiți de dnele prof. Albu Emanuela și Anghel Estela, au învățat încă din prima săptămână o mulțime de informații utile.

Activitatea acestora a început cu inspecția tehnică a laptopurilor(componente/specificații) și reformatarea acestora.

Ulterior, au instalat Windows 10 x64 biti și au repartitionat (unde s-a impus) sistemul de pe sub-structura GBT pe sub-structura MBR pentru remedierea problemelor ivite.

S-au  căutat, descărcat și actualizat driverele necesare functionării în parametrii normali, apelându-se la un registry cleaner acolo unde au apărut probleme.

S-a descărcat un pachet office 2019, au fost activate windows-urile, au fost descărcate aplicații utile (damon tools,winrar, google chrome) și s-au făcut mici retușuri în interfața services.msc la laptopurile mai puțin performante.

În plus, au fost instalate programe de editare foto-video-text, precum Adobe Photoshop CC 2019, Adobe Premiere Pro CC 2019, Adobe Lightroom CC 2019, necesare activității ulterioare.

În final, au fost instalate programe de monitorizare a temperaturilor și a ”sănătății” componentelor.

Încălzirea s-a terminat! Aventura continuă!